ЗА НАС

aboutUs_03Ние от „Направи си Бира“ ООД сме група млади хора – някои пътували доста по света, други по-малко. Едно нещо ни обединява обаче – ценим хубавата бира! Дегустирали сме най-различни видове бира от различни кътчета на света, от големи марки до малки независими крафт производители. И всички ние от „Направи си бира“ имаме едно общо хоби – да си правим бира вкъщи. Даже имаме един „Мастър“, който се специализира от 7-8 години. Една обща мечта ни накара да основем фирма в България и да направим това изкуство лесно и достъпно.

Няма нужда от сложна техника, обемисти чували с продукти и трудоемък процес. Ние си правим жива бира от малцов екстракт без консерванти. Всичко необходимо за направата на бира е събрано в една кутия, само се добавя захар и вода, малко търпение и лека доза майсторлък. Целият процес на ферментиране, бутилиране и отлежаване отнема не повече от 3-4 седмици. А крайният резултат, в зависимост от това кой тип бира сте си избрали, може да бъде английски или белгийски ейл, пилзнер, битер, ирландски стаут, лагер, мексиканска бира и много други, включително и сайдер.

От една доза нормално излизат по 40-45 халби бира. Ние често обичаме да експериментираме и слагаме естествени добавки, които да обогатят вкуса на бирата, например: плодове от боровинки, шоколад, тофи, карамел, мед… Веднъж дори опитахме с английски сив чай, но резултатът не беше особено привлекателен. Ще публикуваме нашите рецепти на сайта и ще се радваме и вие да ни споделяте какво ви допада най-много.

Страничен ефект: Веднъж научили, че правите бира вкъщи, приятелите ще ви идват на гости доста често. Кажете им да носят мезето.

Забележка: Тъй като няма консерванти, бирата е ЖИВА! Ако е затворена в бутилки, може да отлежава в продължение на месеци (дори година) и става като старото вино – все по-хубава. Но веднъж отворена ли е бутилката, пивото няма дълга трайност, така че трябва да се консумира бързо, но и разумно.

No comments yet.

Вашият коментар

НАПРАВИ СИ БИРА

Добре дошли на нашия сайт. Тук ще ви научим на изкуството да си правите бира в къщи и ще ви предоставим всичко необходимо за лесно…

Ако количката не работи при вас, можете да поръчате с ЛС във фейсбук. Отстраняваме проблема на сайта ни. Извиняваме се за неудобството. Отмяна