Идеи за подарък за любители на

крафт бира

Зарадвай любим човек, който обича хубава бира

не просто с подарък, а с ново хоби!

Вече 5 години ви помагаме да промените живота на някого. С нашите подаръци вие не просто подарявате добра бира, а планувате преживяване, учите на нови умения и давате хоби за цял живот!

Тази година сме събрали в един списък най-търсените и най-интересни подаръци за любителя на хубавото пиво. През годините научихме, че когато става въпрос за занаятчийска бира, има различни типове хора.

Някои подхождат към пивото отдалеч и искат да го опознаят добре, преди да му се отдадат. Други искат да знаят как точно и какво се прави, за да се постигне конкретния вкус на всеки стил. Има и такива, които се впускат в дълбоките води и изплуват като опитни пивовари, оборудвали свое кътче и творящи нови експериментални стилове.

Разгледай нашите идеи за подарък по-долу и сме сигурни, че ще направиш правилния избор за твоя човек. А защо пък да не направиш подарък и на себе си и да започнеш да правиш и пиеш бирата, която наистина обичаш 🙂

За новатора

Стартов пакет за бира + малцов екстракт

150 - 155 лв. в зависимост от избраната рецепта

Новаторът е онзи приятел, който винаги е в течение с новите трендове, говори за фирмата,  в която работи, като за своя, храни се здравословно и обича да дегустира нови неща. Често ходи в близкото магазинче за крафт бира и пръв опитва най-новия стил, излезнал от любимата му микропивоварна.

Подаръкът е подходящ, защото ще му помогне да експериментира с любимите си стилове бира, но и ще го научи на основите на бирената ферментация. Така той не само, че ще пие хубава бира, но и ще се научи сам да си я прави. А знае ли човек, може някой ден той да е душата на компания със собствена пивоварна!

Стартов пакет за ферментация на бира + малцов екстракт и чорапче за сухо охмеляване - Идея за подарък от Направи си бира ООД
Стартов пакет за домашна крафт бира 10 литра - Идиалният подарък за всеки любител на хубавата бира, Направи си бира ООД

За авантюриста

Стартов пакет за бира + кит за варене

150 - 160 лв. в зависимост от избраната рецепта

Авантюристът е човекът, който обича да се впуска в нови приключения. Той не само, че цени хубавата занаятчийска бира, но познава по аромат поне 3 сорта хмел. Прекарал е месеци в проучване как се прави бира, но все още не успява да се престраши да направи първата крачка.

Подаръкът е подходящ, защото ще осигури най-основното оборудване и всички съставки за онази първа варка! Веднъж получил подаръка, няма извинение да не запретне ръкави. Можеш да избереш една от 8-те най-продавани наши рецепти и се подготви да тестваш скоро.

За дегустатора

Комплект за дегустация на бира

45 лв.

Дегустаторът има особено добре развито чувство за вкус. Той колекционира екзотични бутилки от всички чуждестранни стилове бира, които е опитвал. Дори е ходил на бирен тур в Чехия и още разказва за него!

Подаръкът е подходящ, защото с джобния наръчник Бирник не само ще научи в каква чаша се сервира всеки стил бира, а ще ги оценява по различни качества и ще си направи списък на любимите бири. А ръчно изработеният дървен поднос с три чаши ще помогне да сравнява по цвят и аромат до 3 бири наведнъж.

Комплект за дегустация на бира - Бирник книга, поставка и три чаши - идея за подарък от Направи си бира
Коничен ферментатор и кег за бира FermZilla - ново поколение оборудване за домашния пивовар от Направи си бира ООД

За опитния пивовар

Коничен ферментатор и кег FermZilla

295 - 395 лв. за 27 и 55 литра вместимост

Ако познаваш опитния пивовар, значи си голям късметлия. Твоят човек не само, че знае разликата между долна и горна ферментация, но и редовно те черпи с най-доброто от своето домашно пиво.

Подаръкът е подходящ, защото всеки домашен пивовар иска да има най-новото и модерно оборудване, което да улесни процеса на работа. А новият ферментатор и кег в едно FermZilla прави точно това - от пивна мъст до готова газирана бира само в един съд без опасност от окисляване или замърсяване. Голяма работа е!

За пътешественика

Ваучер за урок по пивоварство

50 - 180 лв. в зависимост от урока

Пътешественикът е от онзи тип хора, които откриват себе си, докато пътуват. Обичат да опитват местната кухня и бира и за тях преживяването е по-важно от материалните придобивки.

Подаръкът е подходящ, защото в нашата работилница изпълняваме бирени мечти и ги украсяваме с аромата на хмел и малц. Има дегустация на крафт бира, а по време на урока се впускаме в практически упражнения, учим малко теория и много важни трикове, които домашния пивовар трябва да знае.

Ваучер за урок по пивоварство в класната стая на Направи си бира - идея за подарък за любителя на бира

Често задавани въпроси

За колко време става доставката?
Работим с фирма Еконт и доставката става в рамките на 24 часа, съобразено с тяхното работно време.

Как става резервацията на ваучерите?
При закупуването на ваучера, вие ни казвате името и телефонният номер на ползвателя му. Ваучерът се издава с 6 месечна валидност и самият участник може да избере удобна дата спрямо нашия календар. Всеки месец пускаме нови дати за уроци с 1-2 месеца напред.

Колко време отнема правенето на бира у дома?
Ферментацията продължава от 7 до 10 дена, а след това трябва да отлежи 2 дена, за да се отдели утайката. Ако ще се газира в бутилката, трябва да отлежи още 2 седмици на стайна температура преди консумация, но ако се затваря в кег е готова за пиене веднага след началната ферментация.

Каква е трайността на домашната бира?
Стига да се съхранява на хладно и тъмно, неотворената бутилка с бира спокойно може да отлежава 6 месеца (и повече, ако е с по-висок алкохолен процент).

Какъв е алкохолния процент?
При екстрактите обикновено се постига около 4.5 - 5.0% алкохол, но при сварената бира от малц няма ограничения - зависи от бирената мая и избрания стил бира.

Колко бира може да се прави у дома?
Стандартната варка на пивоварната система е 23 литра. Една опаковка малцов екстракт също прави 23 литра.
Когато човек напредне, може да си купи/направи по-голяма пивоварна система или колекция от ферментатори и да прави по няколко варки в месеца/седмицата.

 

Имейл бюлетин

Запиши се в бюлетина за новини и съвети от пивовара:

Имейл адрес: