Браян Стюарт, Пивоварна Шонгуени

Posted by Екипът на Направи си бира / No comments

25.05.2015

Posted in Вдъхновяващи пивовари

Пивоварна Шонгуени

Долина Шонгуени, Дърбан, Южна Африка

Защо пивоварство?

Това е моя страст, която започна като домашно производство на бира преди много години. Днес, ние се опитваме да подобрим бранда, както и позициите ни на пазара.

Пивоварна Шонгуени, Южна Африка

В момента задвижваме работата сред хора в неравностойно положение, за да основем едно добро ниво на познания в пивоварната технология и чрез стажуване да спомогнем основаването на микропивоварни в различни селища.

Пивоварната

Ние се намираме в живописната долина Шонгуени, извън Дърбан, в КваЗулу-Натал.

Шонгуени Пивоварна, основана през 2006 от Стюарт и Шерийн Робсън, е най-старата микропивоварна в Дърбан. Също така е и първата пивоварна в Южна Африка, която извършва карбониране в бутилки, така че извършваме износ на нашето пиво до Великобритания, Канада и САЩ.

Ние също така сме и првата местна микропивоварна, която да извършва дистрибуция на национално ниво до Йоханесбург, Дърбан и Кейп Таун.

Пивоварната произвежда бира под общото наименование Робсънс, което включва със серия от уникални, местно произведени, но световно вдъхновени бири, включително водещото ни Дърбан Светло Пиво (Durban Pale Ale).

Награди

Робсънс Ейл от Западния Бряг (Robson’s West Coast Ale) от Калифорнийски тип ни е спечелил няколко награди “Най-добро от Феста”, както и най-добрата бутилирана крафт бира в Сиатъл 2013. Дърбан Светло Пиво е печелило “Най-добро от Феста” на бирения фестивал в Боерие 2013; а Чукът на Тор (Hammer of Thor) беше сред първите 10 финалисти на Шампионата за крафт бира в Сиатъл през 2014.

Shongweni Brewery, Durban Pale Ale by Brian Stewart

Под прожекторите

Дърбан Светло Пиво (5.7% алк.) е пиво със светъл карамелен отенък и мармаладово портокалов аромат. Има тофи характер с пикантни нотки и изобилие от остри хмелови тонове, които водят към нежна, но леко горчива свежест.

Наскоро беше включена в последната книга на Бен МакФарланд: 1001 бири, които трябва да опиташ, докато си жив.

Вашият коментар