fbpx

Вино в кенче?

Posted by Екипът на Направи си бира / No comments

30.01.2024

Posted in All

Вино в кенче? - как да започнете да кенирате вино с продукти на Направи си бира ООД

И защо не? Оказва се, че кенчето вече не е резервирана територия само за бира и кофеинови напитки. Виното в кенчета набира все по-голяма популярност отвъд океана и в Европа.

Малка доза вино, затворено в алуминиево кенче, не е са само за пикник през лятото, пътуване във влака или музикален фестивал. Кенчето е удобно, когато искате да изпиете чаша с хубаво вино в средата на седмицата, вместо да отворите цяла бутилка. Американците отдавна слагат качествени вина в кенчета, защото технологията на консервиране позволява запазване на виното с всичките му вкусови характеристики. Появата на фирми като Canned Wine Co са доказателството, че Европа също има нужда от висок клас вина в малки опаковки.

По-добре за природата

Алуминиевите кенчета имат редица предимства за природата спрямо стъклото. По-леки са и транспортирането им до магазина за бутиково вино или до супермаркета генерира много по-малко вредни емисии. Самата опаковка се рециклира до безкрай, а в повечето случаи стъклото може да бъде рециклирано, само ако бутилката не е счупена.

С нашите разделители за кенчета, можете напълно да избегнете ненужните найлони при опаковането, които, както всички знаем, рядко завършват в жълтия контейнер. За първи път в Европа предлагаме патентованите 100% компостируеми стекове на Martec, изработени от рециклиран картон в Европа. А ако предпочитате разделители за многократна употреба, имаме и такива от рециклиран #2 HDPE полиетилен, леки, здрави и отново 100% рециклируеми на американската фирма PakTech. Martec са налични при поръчки на едро от минимум един палет, докато PakTech могат да се поръчват в кутия по 10 разделителя или в кашон по 510-788 броя.

PakTech стекчета за кенчета

Предимствата на Martec са ниската себестойност при поръчки на едро, както и фактът, че дори да попаднат в природата, те се разграждат напълно. PakTech от друга страна спомагат за спасяването на пластмасови бутилки от депата за разлагане и производството на PCR използва 90% по-малко енергия, 100% по-малко петрол и компенсира достатъчно парникови газове, за да се равнява на 1 615 по-малко коли на пътя и 9 916 972 литра петрол всяка година.

Себестойността на стековете от PakTech може да се раздели с крайния потребител и той да получава отстъпка, когато донесе своя разделител при следващо пазарене в магазина за вино.

Кениране

Работим с международни доставчици на алуминиеви кенчета и можем да предложим размери от 250, 330 и 500 мл. Свържете се с нас за индивидуална оферта в зависимост от вашия месечен тираж или еднократна поръчка.

Ако нямате все още кенираща машина, но искате да пробвате да работите с малки количества за събития и кампании, нашето решение е компактната полуавтоматична машина за затваряне на кенчета Cannular. Използва се в България от 2018 и вече набира популярност в барове, които затварят директно от крана за вкъщи, и малки крафт производства на вино, пиво и други газирани напитки.

Чаша червено вино в кенче - Направи си бира ООД

Отразява ли се на качеството на виното?

Дегустирали сме вино в кенчета в различни държави в Европа и стигнахме до следния извод. По-сладките вина имат по-добър вкус, когато се пият добре охладени директно от кенчето, докато вината с по-сложен профил, особено червените, си струва да ги налеете в подходяща чаша.