Дейв Едни, Пивоварна Планинска Коза

Posted by Екипът на Направи си бира / No comments

01.06.2015

Posted in Вдъхновяващи пивовари

Дейв Едни, Пивоварна Планинска Коза

Ричмонд, Виктория, Австралия

Защо пивоварство?

На мен ми е било съдба да произвеждам бира, предвид че моминското име на баба ми е било “Пивовари”, а дядо ми по бащина линия е карал каруца за пивоварна в Портсмъв пред 20-те на миналия век.

Започнах кариерата си като миех бутилките на баща ми, който правеше бира с малцов екстракт, когато бях на 14. Вдъхновен от неговите подвизи с пивото, аз се научих да правя бира първо от малцов екстракт, после от зърно, докато станах на 20 години. Малко по-късно, се преместих в Сидни и участвах в стартирането на клуб на домашните пивовари, докато учех в Университета Баларат и получих диплома по пивоварене през ранните 90 години.

Работил съм в 6 пивоварни в Австралия, като повечето от тях бях малки независими микропивовари, произвеждащи много различни видове бира – от традиционен лагер и английски светъл ейл, до портър и американско светло пиво, но също и експериментихме с плодове и подправки.

Пивоварна Планинска Коза

Пивоварната

Планинска Коза започнах в Мелбърн, Австралия, с двама много добри приятели – Дейв Бонингтън и Кам Хайнс, през 90-те. Дейв правеше домашна бира всяка седмица, когато получихме картичка от Кам, който беше на пътешествие в Канада.

Сега, 17 години по-късно, Планинска Коза си остава 100 процента независима пивоварна и все още се води от първоначалните си основатели. Защо планинска коза ли? Просто защото е голямо космато животни, които никога не пада!

Награди

През годините Планинска Коза е спечелила торба от награди с нашите вкусни и напълно натурални ейлове.

Хайлтейл (Hightail) е събрала доста награди в австралийските международни бирени съзтезания през последните 8 години, включително трофей за “Най-добра Наливна Бира” и множество златни, сребърни и бронзови медали.

Mountain goat brewery, Hightail ale

Под прожекторите

Хайтейл Ейл (4.5% алк.) е вдъхновен от Англия кехлибарен на цвят ейл с богато малцово тяло и цитрусови нотки и флорален хмелов аромат. Това беше първата бира, създадена от Планинска Коза, през далечната 1997.

Вашият коментар