Каква бира е подходяща на пролет?

Posted by Екипът на Направи си бира / No comments

22.04.2017

Posted in Съвети от пивовара

Робърт Хенри - пивовар в Направи си бира ООД

Решихме да попитаме Робърт Хенри кои са най-подходящите стилове бира за пролетта. Ето какво ни разказа той…

След дългата и мрачна зима, нямах търпение да настъпи пролетта, за да започна да правя по-леки стилове бира, които допълват красотата на времето. Тези стилове са характерни с леки, цветни аромати на хмел и плодови дрожди.

По-долу са някои от най-добрите стилове бира, подходящи да си правим през пролетта:

Блек Рок Експорт Пилзнер – Нашият експорт пилзнер е Чешко пиво в така известния Pilsen стил. Създаден е с лагерни и светли кристални малцове, които му придават лек златист цвят и сладък привкус на малц. Хмеловете тип Pacific Gem се добавят за горчивина, но също и за доза деликатен вкус на боровинка и дървесен аромат. Green Bullet хмеловете допълват с аромат на фини подправки.
От този малцов екстракт ще получите бира с EBU горчивина от 37 (+/-5). Вкусът е чист и освежаващ – идеален за настъпващите топли месеци.

Блек Рок Светъл Ейл – Пиво с отличителен златист цвят и умерена горчивина. Рецептата е подготвена с дву-редов лагер малц, който е светъл и бистър на вид. Горчивината идва от Nelson Sauvin хмелове, придаващи специфичния вкус на gooseberry (Цариградско грозде).
Този хмел често се използва за направата на специални видове крафт бира. Оставено да отлежи 2 до 3 месеца, пивото развива сладък аромат на ягода и прекрасен свеж вкус, когато се охлади преди консумация.

Ще се радвам да разбера какво мислите за тези два малцови екстракта. Пишете ми в нашата фейсбук страница, за да ми кажете отзиви от бирата, която вие сте си направили.Робърт Хенри,
Майстор пивовар в Направи си бира ООД


Вашият коментар