Подобрения на Brewster Beacon 40 и предимства пред други all-in-one системи

Posted by Екипът на Направи си бира / No comments

14.08.2020

Posted in All

Brewster Beaocn 40 - подобрения на пивоварната система, версия 2020, Направи си бира официален дистрибутор за България на Brewolution

Въпреки че сме варили на доста различни системи, включително и наша домашно направена с три отделни казана, Brewster Beacon си остава един от фаворитите ни. Той представлява една доста непретенциозна и лесна за работа all-in-one машинка, която не заема много място и смело можем да твърдим е най-добрата в този ценови диапазон.

Тази година датчаните от Brewolution ни изненадаха приятно с подновена версия 2020 на по-малката пивоварна система Brewster Beacon 40. Ето какво те очаква, ако решиш да станеш горд притежател на една от тях…

Подобрения, включени във версия 2020

Наклонен дисплей

Първоначнално наклоненият нагоре дисплей се появи само на по-големия модел – Brewster Beacon 70, но от тази година и по-малката версия го има. Определено е голямо удобство, когато програмираме стъпките за предстоящата рецепта или искаме да проверим температурата с един бърз поглед от разстояне.

Когато използваме малкия Бийкън по време на някой от нашите уроци и трябва да покажем на няколко ученика във времена на социална дистанция как се конфигурира системата, наклоненият диспейл позволява да се вижда добре без да се налага да го приближаваш под определен ъгъл. Ако уредът е поставен на маса или дори на земята, не е нужно да се сяда на столче пред него, за да се зададе рецептата, както беше преди.

Телескопична преливна тръба

Още една взаимка от по-големия модел. Потвърждаваме, че този начин на удължаване на тръбата в средата на кошницата за малца е по-удобен от стария, при който трябваше да се навиват отделните му части. Така много по-лесно и бързо кошницата може да променя размера си за варка от 12.5 до такава от 35 литра, примерно. Не е животоспасяващо подобрение, но е един от онези малки детайли, които ти доставят удоволствие.

Подсилени мрежести дискове

Двете мрежи, които представляват кошницата за малц са подсилени чрез огъване на стоманата, създавайки малки ръбчета в самата мрежа и повече съпротивление.

Въпреки че използвахме нашия Бийкън 40 в продължение на почти година, ферментирайки по 3 пъти в седмицата (в общи линии, докато не се появи модел с вместимост 70 литра), и не сме имали проблеми със старата кошница. За пълната варка в тази машина се ползват до 9 кг малц. Идеята на подсилените мрежи е да се удължи живота на самата кошница. Добра хрумка.

Подвид ръб в долната част на кошницата

Още едно допълнение, което цели да ни увери, че долният мрежест диск не може да се изпадне при голямо натоварване.

Нова капачка за телескопичната тръба

Според нашия опит новата капачка се закрепя по-стабилно от предната. Тази малка тапа ни помага да предпазим помпата от задръстване със сухия леплив прах, който без нея би попаднал в телескопичната тръба на кошницата при поставяне на малцовите трици за озахаряване и да задръсти помпата.

Други предимства на Brewster Beacon 40

Тъй като често ни питат защо сме се спряли именно на Brewster Beacon за уроците ни по пивоварство и защо продаваме именно тази система, ще се опитаме да съберем основните й предивства от нашия опит с нея в един списък:

  • Голяма вместимост – дори малкия модел Brewster Beacon 40 прави по-голяма варка от повече други пивоварни системи на пазара. В случая може да се направи между 12,5 и 35 литра пивна мъст.
  • Двойно дъно – за разлика от конкуретни модели с базука филтър, който при доста от рецептите се задръства много лесно, системата на Brewolution работи на принципа на двойното дъно. Помпата бива предпазена чрез мрежест филтър от неръждаема стомана, който покрива цялото дъно на котела и по този начин успява да спре навлизането на нежелани частици. Благодарение на двойното дъно, можем да правим циркулация по време на озахаряването и whirpool ароматно охмеляване. Това дъно намалява утайките с до 50%!
  • Кошницата за озахаряване може да се окачва на две степени.
  • 10 рецепти – и двете машини, пуснати тази година, версия 40 и 70, имат памет да запаметят по 10 рецепти, с 9 стъпки за озахаряване и 9 стъпки за охмеляване всяка.
  • Мощна помпа – с нейна помощ можем да аерираме пивната мъст, докато я прехвърляме в съда за ферментация за броени минути. Скорост на помпата – 8 л/мин.
  • Нагревател с мощност 2500 W – намира се на дъното на съда, с което се избягва карамелизиране.
  • Поддържа температура от 25°C до 100°C, с точност до 0,1°C и стъпка за настройване от 1°C.
  • Силата на потока на циркулационната помпа може да се контролира.
  • Налични аксесоари – разполагаме с чилър (серментина), тръби и фитинги, цедка за хмел, яке за термоизолация. Това означава, че можете с една поръчка от нас да получите всички конектори от чешмата към серпентината, нужните тръби и да започнете работа, веднага щом разопаковате машината си.

Brewster Beacon 40 е една много надежна машина, която ние самите сме използвали продължително и знаем, че може да ви направи много литри бира. В ценовия диапазон, в който идва от Датския производител, е достоен конкурент на двойно или тройно по-скъпи пивоварни системи на пазара.

И последно, но не по важност, искаме да споменем, че Brewster Beacon има стандартна гаранция от 12 месеца. Поради взаимоотношенията ни с производителя и нашия капацитет, ние обслужваме както гаранционните, така и извънгаранционните ви нужди. С други думи няма да ви се налага да изпращате пивоварната си система до Дания за ремонт!