fbpx

Радлер с грейпфрут

Posted by Екипът на Направи си бира / No comments

11.02.2022

Posted in Рецепти и коктейли с бира

Домашен коктейл с бира - радлер с грейпфрут, Направи си бира ООД, фото кредит Unsplash

Отдавна не сме ти споделяли коктейлни рецепти с бира и решихме, че навечерието на Св. Валентин е точният момент за нещо освежаващо, зимно и оцветено в романтични розови багри.

Този месец вдъхновението в чаша се нарича Радлер с грейпфрут и е точно толкова лесно да се направи, колкото е да отвориш бутилка бира!

Домашен коктейл с бира – радлер с грейпфрут, Направи си бира ООД, фото кредит Unsplash

Какво точно е Радлер?

Не е задължително да е безалкохолна напитка, както някои български масови производители го лансират. Радлер наподобява шанди по това, че е микс от 50:50 бира и лимонада. Името на това питие идва от немски и означава “колоездач”. През 20-те години на миналия век немски собственик на кръчма измислил микс от бира и газирана лимонада, с която утолявал жаждата на хилядите преминаващи по пътя велосипедисти… или поне такава е легендата.

За тази рецепта можеш да използваш всяка пшенична бира, но като домашни пивовари ние препоръчваме нашата версия на немския вайс Henry’s Weizen. Кремообразната текстура дава чудесна основа за този коктейл, а нежните плодови естери се съчетават прекрасно с цитросовия вкус на плода.

Съставки:
1/2 чаша сок от грейпфрут
2 ч.л. захар / фруктоза
1 бутилка (500 мл) вайс бира
Няколко резена грейпфрут за украса

В гарафа сложи сока от грейпфрут и захарта и разбъркай. Допълни с бирата и още едно разбъркване. По желание украси ръбчето на чашите със захар и сипете коктейла. Можеш да добавиш резенче грейпфрут за украса.

Лесно! И освежаващо 🙂