Капитанско Шанди

Posted by Екипът на Направи си бира / No comments

07.04.2020

Posted in Коктейли с бира

Шандито на Капитана - коктейл с домашна бира, ром, сок от лайм и сода - остани у дома с Направи си бира ООД

В това слънчево време имаме идея как да направим следобедите на терасата ти по време на домашна изолация една идея по приятни. И освежаващи!

Затова отваряме нова категория в блогd, а именно „Коктейли с бира“. Тук ще ти представяме изпитани рецепти, с които да допълваш своето крат пиво и да завъртиш няколко леснr, но проделено много изкушаващи коктейла.

Сигурно и в твоята кухня се намира колекция от имуностимулиращи плодове. За днешната рецепта ще ти трябват няколко лайма, малко бял ром и, разбира се, освежаваща на вкус крафт бира. В този случай е най-подходяща лека и непретенциозна напитка със чист златист цвят в стил Пилзен или Лагер.

Ако предпочиташ да ферментираш от екстракт, то опитай да направиш тази рецепта с ароматен Голдън Лагер или добре охмелен Пилс. А ако си привърженик на варенето от малц, то нашият кит Proper Pilsen с неговите естествени ароматни нотки на бяло грозде, лимон и прясно окосена трева ще ти даде перфектната основа за този домашен коктейл.

Домашен коктейл - шанди с бира, ром и лайм, Направи си бира ООД
Домашен коктейл – шанди с бира, ром и лайм, Направи си бира ООД

Съставки:
2 шота Captain Morgan Бял Ром
1 шот прясно изтискан сок от лайм с лъжичка кафява захар
Лед
1 бутилка (500 мл) изстуден лагер или пилс
Газирана вода или сода (не е задължителна)
Няколко резена лайм за украса

Добави белия ром, сока от лайм и леда в шейкър и ги разклати добре в продължение на 30 секунди. Раздели получената смес между няколко чаши за сок, а след това залей с равно количество от бирата, като оставиш утайката на дъното на бутилката. Накрая добави няколко глъдки сода върху коктейла и украси с резенче лайм.

Леко разбъркай със сламка и сервирай веднага 🙂

Надяваме се с този коктейл да сме успели да добавим доза оптимизъм към следобеда в домашния ти офис. Наздраве!