fbpx

Съвети от пивовара

Wi-Fi хидрометри за домашно пиво: RAPT Pill срещу Graviator

Posted by Екипът на Направи си бира / No comments

07.06.2024

Posted in All, Съвети от пивовара

Wi-Fi хидрометри за домашно пиво: RAPT Pill срещу Graviator - сравнение от Направи си бира ООД

Всеки опитен домашен пивовар знае колко е важно да има надежден хидрометър, на който да разчита. Това е особено вярно, когато прави пиво с по-сложна ферментация на различна температура и се добавя сухо охмеляване при достигане на определена плътност. Не може да не сте чували до сега за новото поколение хидромер и термометър в едно, който изпраща информацията в реално време до телефона ви.

Ако се чудите кой да изберете, в тази статия ще направим сравнение на двата водещи на пазара са модела – RAPT Pill от KegLand и Graviator от Brewolution. На пръв поглед и двата правят едно и също – посредством безжична връзка проследяват плътността в реално време, но има някои ключови разлики, които е добре да знаете, преди да вземете решение към кой да се насочите.

Характеристики

  • Размер и форма: RAPT Pill е по-малък и по-лек от Graviator, което го прави по-подходящ за ферментатори с ограничено пространство.
  • Тегло: Благодарение на размера и теглото си Graviator от своя страна не се поддава толкова на разклащане по време на бурна ферментация под налягане.
  • Живот на батерията: Graviator печели в тази категория, като се захранва с презареждаема батерия, докато RAPT Pill изисква смяна на батерии тип таблет.
  • Приложение: И двете устройства използват собствени приложения за смартфони, които показват плътност, температура и графика на ферментацията.
  • Интеграции: Graviator има възможност за сдвояване с Inkbird ITC-308 контролер за температура, което позволява автоматично регулиране на температурата въз основа на показанията за плътност. RAPT Pill засега няма такава функция.

Цена

  • RAPT Pill се предлага на по-ниска цена от Graviator.

Предимства на RAPT Pill

  • По-компактен размер
  • По-ниска цена

Предимства на Graviator

  • Презареждаема батерия
  • Възможност за сдвояване с Inkbird контролер за автоматично регулиране на температурата

KegLand свързаност

KegLand е утвърдена марка в света на домашната бира, предлагаща широка гама от висококачествени продукти за варене на пиво, кегиране, ферментация и почистване. Техният Wi-Fi хидрометър RAPT Pill се интегрира безпроблемно с платформата RAPT.io, позволявайки ви да наблюдавате не само плътността, но и температурата, налягането и нивото на CO2 в кеговете си, всичко на едно място. Това е чудесен вариант за пивовари, които вече разполагат с други продукти на KegLand и искат централизирана система за управление.

Brewolution иновация

Brewolution е Европейска компания, специализирана в предоставянето на решения предимно за домашни пивовари. Те предлагат по-селектиран набор от продукти, но с фокус върху качеството и авторски иновации. Техният Wi-Fi хидрометър Graviator е съвместим с Ferminator Connect – камера за контрол на температурата по време на ферментация, cold crush, отлежаване, свързваща се към техния температурен контролер Inkbird ITC-308. Това позволява автоматично регулиране на температурата въз основа на показанията за плътност на Graviator, създавайки практически идеална автоматизирана среда за ферментация.

Кой да изберете?

Ако търсите по-достъпен и компактен Wi-Fi хидрометър, RAPT Pill е добра опция. Ако обаче предпочитате удобството на презареждаема батерия и възможността за автоматизация на температурата, Graviator ще бъде по-подходящият избор за вас. И не забравяйте – винаги можете да се свържете с нас, ако имате нужда от допълнителна помощ при вземането на решение!